El PSOE repensarà l’escola de Sant Ferran

Raquel Guasch: “Reconvertirem l’escola de St. Ferran en el centre cultural de l’illa, però no l’enderrocarem de cap de les maneres” | “Dignificarem l’espai, l’obrirem a la ciutadania i invertirem per dotar-la de material, recursos humans i contingut”.

El PSOE de Formentera té la intenció de fer de l’escola de St. Ferran un espai multiús de gestió cultural, expositiu, experimentació i assaig, que estigui obert a la ciutadania, però sense enderrocar-la. El motiu per conservar l’estructura segons Raquel, número tres de la llista socialista, “és la importància històrica de l’escola, un recinte construït pels veïns del poble i que té un valor simbòlic considerable”.

Ha assegurat que “serà una bona manera per fomentar i potenciar el coneixement de la nostra història”, perquè “només un poble que coneix el seu passat, pot fer passes valentes cap el futur”. Considera també, que això ajudarà a posar en valor St. Ferran com un poble multicultural, a dinamitzar l’activitat educativa, a la vegada que generarà noves manifestacions artístiques.

En aquesta línia, Raquel Guasch també s’ha compromès a crear un projecte d’art urbà, que faci servir llenços arquitectònics, com murs, portes de garatges i altres suports del municipi, que serveixin “per humanitzar l’entorn, plasmar i deixar volar la creativitat dels artistes de Formentera”.

El Campament i el Parc Natural de Ses Salines

Pel que fa a la colònia penitenciària, anomenada Es Campament, Guasch, ha posat en valor el patrimoni històric que representa i la necessitat de “recuperar-lo per la importància de preservar la memòria col·lectiva com a valor fonamental d’aquest poble”. Així doncs ha assegurat que “farà les passes que calgui per fer d’aquest desig, una realitat de la que els formenterers puguin gaudir”, perquè “només recuperant l’oblit, podrem evitar en un futur, les errades que com a humanitat hem comès en el passat”.

De la mateixa manera, malgrat la multiplicitat d’institucions que també tenen competències al Parc Natural de Ses Salines, ha garantit que farà possible “recuperar, dignificar i museïtzar de manera interactiva aquest espai i el reivindicarem, com la primera indústria i referent històric de Formentera”.