El PSOE vol decidir el futur

Aquest cap de setmana, a l’Escola d’Hoteleria de la UIB, els socialistes de les Illes Balears van dur a terme la seva conferència política després d’una sèrie de reunions sectorials, per tal d’elaborar un programa electoral que defensi l’educació, el territori, la salut i el benestar social.

Marc Pons vas ser l’encarregat de donar la benvinguda i inauguració, amb un discurs reivindicatiu de les fites aconseguides pel PSIB en aquests quatre anys de govern. Va demanar a la ciutadania “més confiança amb l’objectiu de continuar transformant la societat cap a un món més igualitari”.

A continuació, Iago Negueruela, coordinador de la conferència política, va agrair als assistents “la seva presència i voluntat de participar en els debats i aportar noves idees que els ajudin a apropar-se a la societat, dialogant i obrint el partit al conjunt de la ciutadania”. Va dir que volen “construir un projecte de futur davant la política de les barbaritats reaccionàries dels partits dels 140 caràcters de Twitter, amb 3200 caràcters d’idees a comunicar”.

Han estat dos dies d’activitats com la taula rodona “Unes Illes per a tothom. Pel camí de la sostenibilitat ambiental i social”, un cinefòrum feminista, debats d’esmenes de comissions com les de territori, educació i salut, xerrades sobre les fake news i una lectura dels dictàmens i de les conclusions.

Els socialistes han destacat que, “han escoltat moltes associacions i sectors econòmics” i que pretenen continuar “amb el seu model social i democràtic, sostenible ambientalment, igualitari i que lluiti pels drets dels treballadors”.

Un model, segons Rafael Ramírez, “federal, amb el feminisme com a eix transversal i que fomenti la sanitat pública, l’educació i l’habitatge”, que “no deixi ningú enrere”.

Per la seva part, Francina Armengol va destacar que “ha estat una legislatura mediambientalment sostenible, que ha posat en marxa la Llei de Residus i Sòls Contaminants, la Llei de Canvi Climàtic i la Llei de Sostenibilitat mediambiental, que regularà per primera vegada, l’entrada de vehicles a una illa tan fràgil com és Formentera”.

En aquesta línia, la Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera Rodríguez, va destacar que “les Illes Balears són un capital polític mediambiental que s’ha d’exportar, i que s’han convertit en un mirall on la resta de països podran veure els resultats”.

En relació a la lluita feminista, Ana Juan, va afirmar que “el 8M és imparable, que continuaran treballant per facilitar la conciliació laboral, la igualtat entre homes i dones i que, ara és l’hora que la joventut agafi el relleu i continuï avançant per una societat més igualitària”.

Per acabar, la conferència política va culminar amb la lectura dels dictàmens i conclusions, on varen donar importància a la necessitat de continuar obtenint la confiança dels ciutadans, amb l’objectiu de seguir desenvolupant polítiques progressistes.