El PSOE presenta una llista un 60% renovada

Ana Juan: “Volem garantir una administració transparent”. Rafael Ramírez: “Ens hem deixat la pell per arribar a acords que millorin la vida dels formenterers

Al voltant de 200 persones han assistit avui a la presentació de la llista electoral al Consell de Formentera 2019, que els Socialistes de Formentera han fet pública avui a l’Hostal Los Rosales. A l’acte han participat la presidenta del Govern, Francina Armengol i la Secretaria d’organització del PSIB, Silvana González, per donar suport a la candidatura socialista a la institució formenterera.

A la presentació, Rafael Ramírez, número dos de la llista i actual conseller de l’oposició, ha destacat que “avui és el principi del canvi” i que “és l’hora de retornar als ciutadans el que es mereixen”. En aquesta línia, ha destacat les fites històriques aconseguides per Formentera gràcies al Govern de Francina Armegol, com el TAC o l’Escola de Sant Ferran. També ha dit que “han treballat pel dret a l’habitatge i que es deixaran la pell per resoldre aquest problema”.

Per la seva part, la candidata a la Presidència del Consell, Ana Juan, ha reivindicat “la necessitat de fer una política honesta, real i de tu a tu, amb els ciutadans de Formentera”. De la mateixa manera, s’ha mostrat decidida a “millorar la qualitat de vida dels veïns, sense deixar ningú enrere”.

Respecte de la llista, ha afirmat que “no s’ha mirat l’ADN de les persones, sinó la voluntat que sigui un reflexe de la pluralitat de la societat formenterera”, i ha enfatitzat “que són un grup d’homes i dones valentes, disposats a donar un canvi al Consell de l’Illa i a treballar per consensuar acords que estiguin per damunt dels interessos personals”.

Ha conclòs donant unes pinzellades del que serà la seva política si arriben a governar. En aquest sentit, ha dit que “vetllaran per la sostenibilitat mediambiental, la protecció del territori i la defensa del sector primari com atractiu turístic”, també ha recordat que “els socialistes van ser els primers en lluitar contra l’especulació urbanística”, i que “amb el càmping no de ca marí”, ells ja hi eren.

Ha continuant defensant que treballaran “per la sostenibilitat econòmica, social i cultural de l’illa”, “posant en primer lloc a les persones, equiparant el dret a l’habitatge al de l’educació i la sanitat”. i recuperant “espais patrimonials com Es Campament i Ses Salines”.

A continuació, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha posat de relleu la necessitat de renovar un mandat socialista, per tal de consolidar els èxits aconseguits durant aquesta legislatura. Així doncs, ha ressaltat la creació de 70.000 llocs de feina en aquests 4 anys, les 1000 places de nous professors, la revalorització de les pensions i els subsidis. A més a més, a l’àmbit balear, ha subratllat la Llei de Canvi Climàtic, la de Residus, i la de Sostenibilitat Mediambiental, que “per primera vegada regularà l’entrada de vehicles a Formentera, una Illa molt fràgil i que hem de preservar”, ha dit.

En relació a Formentera, ha afirmat que “s’ha ampliat la reserva marina d’Espardell i s’ha creat la de Sa Punta de sa Creu, s’ha aprovat el Decret de Posidònia”, i que “Formentera ja compta amb un TAC”, que “s’ha reduït el nombre de trasllats per tractaments de malalties a les Illes menors desplaçant els especialistes”.

Per finalitzar, s’ha compromès a “treballar per un accés a l’habitatge digne per les persones que ho necessiten i a què l’educació de 0 a 3 anys sigui gratuïta i universal”. Ha acabat la seva intervenció demanant que “la població es mobilitzi per tal d’evitar que l’extrema dreta i les seves retallades econòmiques i socials arriben a les institucions”.